Внаслідок російського обстрілу з танку будинку для літніх на Луганщині загинули 56 людей

Дата: 20 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок російського обстрілу будинку для літніх у місті Кремінна на Луганщині загинули 56 людей. 

Про це повідомив глава Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Фото: фейсбук-сторінка Сергія Гайдая

Про обстріл впритул з танку будинку для літніх Гайдай повідомляв ще 13 березня – через два дні після трагедії. Він також розповідав, що окупанти вивезли звідти 15 людей до тимчасово окупованого міста Сватове на Луганщині, а доля ще 60 була досі невідома. До початку повномасштабного російського вторгнення у будинку для літніх перебувало 84 людини. 

“Просто підігнали танк, поставили навпроти будинку і почали стріляти. Ті, хто доживали свій вік у будинку – 56 людей – загинули на місці”, – гвоорить Гайдай. 

Нині дістатись до місця трагедії неможливо. 

Російські окупанти в Україні нещадно обстрілюють за наказами військового керівництва РФ об’єкти цивільної інфраструктури та заклади, зокрема, психоневрологічні інтернати. У один з таких 11 березня поцілили на Харківщині. До моменту ворожого обстрілу з установи в інший інтернат встигли евакуювати 73 людини, а ті хто лишався змогли укритись у бомбосховищі. Через це ніхто внаслідок обстрілу тоді не постраждав. 

Нагадаємо, що правоохоронці вже зафіксували понад 1800 воєнних злочинів та злочинів агресії в Україні, а кількість підозрюваних у їх скоєнні перевалила за 70 осіб. Серед них російські міністри, депутати, військові командувачі, посадовці, керівники правоохоронних відомств РФ й пропагандисти.   

Також в Україні запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA.

Про типи воєнних злочинів, які вже зафіксували правозахисники та урядові організації, ви можете прочитати за покликанням, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter