Харківщина: російські окупанти обстріляли психоневрологічний інтернат із 330 підопічними, постраждалих немає

Дата: 11 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині російські війська обстріляли Оскільський психоневрологічний інтернат.

Про це повідомив очільник Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Наслідки російського обстрілу. Фото: ДСНС

Від 4 березня інтернат, що знаходиться за 40 кілометрів від Ізюму, фактично був відрізаний від евакуаційних шляхів до Харкова через розбомблений міст, що вів у бік міста. Єдиним шляхом для вивезення підопічних установи була дорога через Краматорськ на Донеччині.

11 березня російські війська прямим попаданням влучили у будівлю інтернату, де на цей момент перебувало 330 людей, з яких 50 є малорухомими, а 10 – пересуваються на кріслах колісних. До моменту ворожого обстрілу з установи в інший інтернат встигли евакуювати 73 людини.

Фото: ДСНС

Cнаряд потрапив в один з корпусів заввишки у 5 поверхів. Внаслідок цього зруйнованими залишились 2 та 3 поверхи. Також місцями відбулись займання. 

“Це військовий злочин проти мирного населення, геноцид української нації!” – відреагував на ворожий обстріл Синєгубов. 

Фото: ДСНС

В момент обстрілу, як повідомили у ДСНС, підопічні та персонал інтернату були в укритті, а тому ніхто не постраждав. 

Раніше директор Департаменту соціального захисту населення Харківщини Юрій Шпарага розповідав “Суспільному”, що окрім підопічних, в Оскільському психоневрологічному інтернаті перебувають понад 100 осіб персоналу. Вони змушені рубати дерева, аби розводити багаття, на якому готують їжу для підопічних. Нині, за даними ДСНС, персоналу в установі залишилось 30 осіб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter