Унаслідок пожежі в будинку для літніх у Дніпрі загинули п’ятеро

Дата: 16 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У Дніпрі внаслідок пожежі в приватному будинку для літніх загинули п’ять мешканок.

Про це повідомили в Нацполіції. 

Будинок, у якому сталась пожежа

Пожежа сталася в Центральному районі міста. В одній з кімнат на другому поверсі будинку, де знайшли тіла загиблих, трапилося коротке замикання та загорілася проводка, вважають у поліції.

Загиблим жінкам було від 75 до 89 років. Їхні тіла передали для судово-медичної експертизи, але попередньо причиною смерті називають отруєння чадним газом. 

Наразі правоохоронці затримали адміністратора закладу та відкрили провадження за статтею “Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки”. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. 

Пожежа в Дніпрі стала не першим подібним трагічним випадком цього року. У січні в Харкові також унаслідок займання на другому поверсі приватного будинку для літніх загинули 15 мешканців закладу. Виявилося, що двоповерховий будинок незаконно використовували як геріатричний пансіонат. Справу власника помешкання, орендаря, директорки та адміністратора влітку передали до суду. 

Після харківської трагедії президент Володимир Зеленський зобов’язав об’єднати всіх надавачів соціальних послуг у застосунку “Дія”. За даними уряду, понад половину перевірених після пожежі будинків для літніх перебувають поза полем зору держави. 

На думку експертів, щоб уникнути подібних трагедій, потрібно запровадити обов’язкове ліцензування діяльності геріатричних пансіонатів та реабілітаційних центрів.

Раніше ZMINA докладно розповідала про те, в якому стані перебуває сфера надання соціальних послуг в Україні та що з нею можна зробити.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter