Внаслідок обстрілу окупантами Харкова є загиблі, під завалами можуть бути люди

Дата: 20 Березня 2024
A+ A- Підписатися

20 березня, у середу, російські військові вдарили ракетою Х-59 по Харкову. Внаслідок цього пошкоджений п’ятиповерховий будинок, автомобіль та приміщення приватного підприємства. Загинули пʼятеро людей, також є поранені. 

Про це повідомляють Харківська обласна прокуратура та міський голова Ігор Терехов.

Керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко розповів “Суспільному”, що багатоповерхівка, у яку влучили російські війська, розташована в Холодногірському районі Харкова. Вона частково офісна і частково промислова.

За його словами, росіяни завдали удару, коли в приміщенні перебувала значна кількість людей.

“Будь-якого військового значення цей удар немає, це можна кваліфікувати як акт тероризму”, – додав він.

Тим часом начальник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов зазначив, що наразі слідчі та криміналісти зʼясовують, хто був у будівлі під час вибуху.

“На місці працює мобільний штаб. Ми вилучили журнали обліку співробітників та з’ясовуємо, скільки людей могли перебувати всередині будівлі під час вибуху. Якщо ви втратили зв’язок зі своїми близькими та знайомими після цього обстрілу та припускаєте, що вони могли постраждати, – звертайтеся до слідчих поліції за телефоном +38 093 494 31 62, – написав він.

Також відомо про вісьмох потерпілих.

Пошуково-рятувальна операція триває.

Нагадаємо, що пізно ввечері 14 березня у Вінницькій області ворожий дрон-камікадзе влучив у житловий будинок.

Працівники ДСНС на місці влучання врятували двох людей. Їх передали працівникам екстреної медичної допомоги. Вранці стало відомо, що в лікарні померла жінка, яку госпіталізували після влучання БпЛА в будинок.

Також рятувальники деблокували тіло однієї людини з-під завалів приватного житлового будинку в Немирівській громаді.

А в ніч проти 13 березня окупанти обстріляли Суми, поціливши в багатоповерхівку. Внаслідок влучання ворожого БпЛА типу “шахед” у житловий п’ятиповерховий будинок попередньо пошкоджені 30 квартир, з них 15 – зруйновані. У результаті цього удару загинули троє людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter