Вночі армія РФ атакувала багатоповерхівку в Сумах: є загиблі, десятьох людей вдалося врятувати з-під завалів

Дата: 13 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч проти 13 березня окупанти обстріляли Суми, поціливши в багатоповерхівку. За попередньою інформацією, з-під завалів врятовано 10 людей, вісім з них отримали травми різного ступеня тяжкості. Крім того, є загиблі – їхня кількість уточнюється.

Про це повідомили в Сумській ОВА.

Фото: Сумська ОВА

Так, унаслідок влучання ворожого БпЛА типу “Шахед” у житловий п’ятиповерховий будинок попередньо пошкоджені 30 квартир, з них 15 – зруйновані.

Аварійно-рятувальні роботи продовжуються. На місці працюють усі необхідні служби, також там розгорнули пункт незламності.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що в Сумах серед зниклих безвісти можуть бути троє людей.

Виконувач обовʼязків міського голови Сум Артем Кобзар зазначив, що три поверхи будинку повністю “склалися”, тому, на його думку, ті під’їзди, які розташовані поруч, доведеться зносити. За його словами, мешканців, які втратили житло, є куди поселити: “Є місця, і в області, і в нас у місті. Якщо в людей немає можливості залишитись у родичів, то вони звертаються, і ми будемо розселяти в місті Суми”.

Фото: Сумська ОВА

Близько 20 квартир повністю знищені та не підлягають відновленню, як розповів “Суспільному” керівник гуманітарного центру “Проліска” в Сумській області Олексій Сахно.

“Проліска” привезла матеріали для швидкого ремонту домогосподарств – це плівка, ОСБ, брезент для того, щоб закрити вікна, а також непродовольчі товари – ковдри, матраци, спальники, ліхтарі для тих людей, у яких повністю пошкоджені квартири і яким треба буде вже сьогодні десь ночувати. 

“Ми приїхали о третій ранку. Близько 75 стаканів чаю зробили, більше 50 – кави. О 8:00 гарячий обід – каша і сендвічі. Ми протягом цього дня будемо тут знаходитись. Не тільки рятувальні служби підходили до нас, також ті люди, яких вивели з будинку”, – розповіла волонтерка Ксенія Гриник.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими 12 березня Кривого Рогу загинули щонайменше четверо цивільних. Через російську атаку зайнялося два житлових будинки в місті – п’яти- та дев’ятиповерховий. 

Окрім загиблих унаслідок обстрілу є чимало поранених. У лікарнях Кривого Рогу перебувають 33 потерпілих, з яких п’ятеро у важкому стані. Серед поранених є четверо дітей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter