Унаслідок обстрілу бойовиками на Луганщині постраждала жінка

Дата: 18 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Унаслідок обстрілу проросійських бойовиків на Луганщині поранення отримала жителька Золотого-4.

Про це повідомили в Луганській ОДА. 

Фото: tribun.com.ua

Обстріл з мінометів та протитанкових гранатометів бойовики вели з боку непідконтрольного уряду Золотого-5. 48-річна жінка отримала мінно-вибухову травму, множинні уламкові поранення лівого передпліччя, плечового та колінного суглобів, а також лівої стопи. Її госпіталізували до лікарні в Лисичанську.

Унаслідок обстрілу поранення отримав і військовослужбовець. Його госпіталізували до шпиталю в Сєвєродонецьку.

“Постраждалі отримали всю необхідну медичну допомогу. Проте ми не знаємо, чого очікувати навіть сьогодні. І якщо наші збройні сили готові дати ворогу опір, то навіть не уявляю, якій небезпеці піддаються жителі населених пунктів Луганщини: щохвилини жити з думками про безпеку рідних, про те, що можна за лічені секунди втратити помешкання та опинитися на вулиці. Навряд чи над цим замислюються представники незаконних збройних формувань, що цілять у мирні домівки”, – розповів очільник області Сергій Гайдай.

Лише за 17 серпня зафіксували п’ять обстрілів бойовиків на Луганщині: двічі відкрили вогонь у напрямку Причепилівки зі стрілецької зброї та тричі обстріляли українські позиції поблизу Золотого-4 із заборонених мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також станкових протитанкових гранатометів.

“Навіть не уявляю, як у такій небезпеці через два тижні нашим дітям іти до школи?! В яких умовах небезпеки їм доведеться навчатися?” – наголосив Гайдай.

Останнім часом бойовики на Донбасі частіше обстрілюють населенні пункти. Так, 11 серпня внаслідок цього загинув місцевий житель на Донеччині. До цього терористи обстріляли місто Красногорівка. Тоді один зі снарядів влучив у багатоквартирний будинок, в якому перебував 56-річний чоловік. Його з множинними осколковими пораненнями різних частин тіла доставили швидкою до лікарні.

Навесні бойовики поцілили в лікарню в Мар’їнці, де перебували 45 хворих на ковід та пневмонію. 

Нагадаємо, за даними ООН, з квітня 2014 до січня поточного року через конфлікт на Донбасі загинули щонайменше 3375 цивільних.

У липні минулого року під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі. Наприкінці року половина українців назвала запровадження режиму головним досягненням.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter