Внаслідок обстрілу бойовиками на Донеччині загинув пенсіонер

Дата: 11 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу бойовиками села Новоселівка Друга на Донеччині загинув місцевий житель. 

Про це повідомили у Донецькій ОДА. 

Фото: фейсбук-сторінка Євгена Капліна

Обстріл бойовики здійснили рано-вранці 11 серпня. Від поранення загинув 86-річний чоловік. Як розповів у ефірі “Громадського радіо” голова гуманітарної місії «Проліска» Євген Каплін, загиблий допомагав своїй маломобільній дружині спуститись до підвалу:

“Дружину він сховав від обстрілу, проте сам він не встиг заскочити до підвалу. Він перебував на відкритій місцевості надворі житлового будинку і прямим потраплянням мінометної міни був убитий”.

Пошкодженими після обстрілу також залишились щонайменше три житлових будинки та одна господарська споруда. Бойовики вивели з ладу й лінію електромереж, а тому у селі подекуди немає світла та мобільного зв’язку. 

За словами керівника обласної  військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, на місце вже виїхали правоохоронці. Деталі інциденту та перелік пошкоджених будівель уточнюють. 

Фото: фейсбук-сторінка Євгена Капліна

Офіс генерального прокурора вже відкрив кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни. Правоохоронці повідомили також про поранення одного військового. 

Обстріл Новоселівки Другої став не першим інцидентом, зафіксованим цього місяця. 5 серпня терористи обстріляли місто Красногорівка на Донеччині. Тоді один зі снарядів влучив у багатоквартирний будинок, в якому знаходився 56-річний чоловік. Його з множинними осколковими пораненнями різних частин тіла доставили швидкою до лікарні.

Навесні бойовики також обстріляли лікарню у Мар’їнці, де перебували 45 хворих на ковід та пневмонію. 

Нагадаємо, за даними ООН, з квітня 2014-го до січня поточного року через конфлікт на Донбасі загинули щонайменше 3375 цивільних.

У липні минулого року під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі. Наприкінці року половина українців назвала запровадження режиму головним досягненням.

Навесні поточного року на Донбасі спостерігали загострення ситуації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter