Власника телеканалу ATR у Криму засудили до 19 років позбавлення волі

Дата: 10 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Так звана голова колегії незаконного “Верховного суду Криму” Алла Хіневич оголосила вирок у кримінальній справі стосовно організатора енергоблокади та власника телеканалу ATR Ленура Іслямова. Йому присудили 19 років позбавлення волі. 

Про це повідомляє видання “Кримський процес“.

Ленур Іслямов

“Суд” визнав його винним за всіма пунктами звинувачення і "Створення незаконного збройного формування, організація диверсії і шість епізодів закликів до порушення територіальної цілісності РФ”. і засудив до 19 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму, одного року обмеження волі після відбування покарання і двох років заборони вести діяльність, пов’язану із засобами масової інформації

Через те що розгляд справи відбувався в заочному режимі, без участі підсудного, “суд” ухвалив, щоб термін відбування покарання обчислювався з моменту затримання Ленура Іслямова на території РФ або його екстрадиції до Росії.

Окрім того, “суд” задовольнив частину цивільних позовів потерпілих у цій справі на загальну суму 51 мільйон рублів. Найбільший позов на мільярд рублів від “Крименерго” за вироком підлягає розгляду в цивільному порядку

Як заявив адвокат Микола Полозов, протягом 10 днів він подасть апеляційну скаргу на цей вирок, розгляд якої відбудеться в Третьому апеляційному суді загальної юрисдикції в місті Сочі.

У коментарі ЗМІ Іслямов повідомив, що оскаржить заочний вирок у Європейському суді з прав людини

Нагадаємо, 12 травня 2020 року так званий “Верховний суд Криму” почав розглядати кримінальну справу проти Ленура Іслямова. Відповідно до оголошених у суді відомостей, він звинувачується в організації “незаконного збройного формування” (ст. 208 КК РФ), вчиненні диверсійних дій (ст. 281 КК РФ), а також у шести епізодах (ст. 280.1 КК РФ) з публічними закликами до дій, спрямованих на “порушення територіальної цілісності РФ”.

Видання зауважує, що протягом усього процесу на сторінці “Верховного суду Криму” не було прізвищ підсудного, складу “суду” і сторін у справі.

Під час судового слідства відбулося 21 засідання, у 18 з яких суд розглядав докази сторони обвинувачення і тільки в трьох засіданнях – докази сторони захисту. На постанову вироку колегії суддів було потрібно сім календарних днів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter