Власника NewsOne та “112 Україна” допитали в СБУ

Дата: 03 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Слідчі СБУ допитали власника телеканалів NewsOne та “112 Україна” Тараса Козака.

Про це він повідомив у коментарі “112 Україна”.

Власник телеканалу розповів, що допитали його за трьома статтями.

“Одна стаття – це “тероризм”, друга – це “фінансування тероризму”, а третя – “легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом”. Це для мене було сьогодні новиною”, – сказав він. 

Після появи цієї інформації в медіа СБУ повідомила, що не вручала жодних підозр Козаку.

Він народний депутат України, і для притягнення його до кримінальної відповідальності потрібна згода парламенту“, – сказала в коментарі “Детектору медіа” речниця СБУ Олена Гітлянська.

На допиті, за словами Козака, правоохоронці підіймали питання щодо спільного телемосту NewsOne та телеканалу “Россия 24”, який мав відбутись у червні цього року.

Як відомо, тоді інформація про ймовірне проведення шоу спричинила хвилю обурення: тодішній прем’єр-міністр Володимир Гройсман назвав майбутній ефір спробою реваншу та закликав керівництво українського каналу NewsOne відмовитися від цієї ідеї, а низка експертів наголошувала на тому, що проведення телемосту – порушення чинного законодавства. 

Згодом керівництво каналу заявило, що скасувало проведення передачі, проте ГПУ зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через анонс і викликала на допит керівництво та журналістів NewsOne. 

Згодом Нацрада прийшла до каналу з перевіркою. Експерти національного регулятора казали, що телеміст був лише контекстом її проведення, адже попередній аналіз контенту мовника показав, що NewsOne неодноразово транслював мову ворожнечі. 

Нагадаємо, нещодавно Нацрада відмовилася продовжувати ліцензію на цифрове мовлення телеканалу “112 Україна” та попросила суд забрати ліцензію у NewsOne.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter