Влада Венесуели на 10 днів заблокувала в країні соцмережу Х

Дата: 10 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Після публічної суперечки з власником платформи X Ілоном Маском, президент Венесуели Ніколас Мадуро підписав указ про блокування в країні доступу до соціальної мережі на 10 днів.

Про це повідомило BBC.

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Як пишуть ЗМІ, Мадуро звинуватив власника соцмережі Ілона Маска в “розпалюванні ворожнечі” після президентських виборів.

За словами президента Венесуели, Маск “порушив усі правила соціальної мережі”.

Відомо, що ще перед президентськими виборами, які відбулися 28 липня. Маск писав, що для народу Венесуели “настав час отримати шанс на краще майбутнє”, закликавши підтримати опозицію на виборах, а Мадуро називав клоуном і диктатором.

Минулого місяця Виборча рада Венесуели оголосила Ніколаса Мадуро переможцем на спірних президентських виборах, хоча досі не опублікувала офіційні підрахунки голосів. Незалежні спостерігачі назвали голосування,  недемократичним, а основна опозиція країни заявила, що має докази того, що її кандидат Едмундо Гонсалес переміг зі значною перевагою на президентських виборах.

Уряди США, Аргентини, Уругваю та Еквадору визнали Гонсалеса переможцем виборів.

Верховний суд Венесуели викликав представників усіх партій і кандидатів у президенти, вони  мали подати власні підрахунки голосів до 9 серпня.

Нагадаємо, на початку серпня у Туреччині місцеве Управління інформаційних технологій і звʼязку заблокувало доступ до соціальної мережі “Інстаграм”. Офіційної причини таких заходів не називають, однак незадовго до цього речник президента Реджепа Ердогана розкритикував платформу за видалення публікацій, пов’язаних із загибеллю політичного лідера ісламістського угруповання ХАМАСу Ісмаїла Ханії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter