Влада Енергодара закликала людей покидати місто або готуватися до цього

Дата: 07 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Мешканцям тимчасово окупованого Енергодара в Запорізькій області радять покинути місто. 

З таким закликом в ефірі “Радіо Свобода” виступив перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк

Фото: газета МИГ

Енергодар перебуває під російською окупацією з березня минулого року, а цьогоріч росіяни вже заявляли про “евакуацію” містян. На початку травня в населеному пункті не працював інтернет, продовольчі магазини, аптеки, АЗС, банкомати, а частину обладнання, наприклад, з лікарні росіяни вивезли. 

За даними українського Генштабу, росіяни перетворюють Енергодар на військово-логістичну базу. 

Самойдюк, радячи покинути місто якнайшвидше, додає, що якщо деякі енергодарці такої можливості не мають, то до неї слід підготуватись. 

“Якщо є транспорт, тримати його повністю заправленим з усіма тривожними валізами, зібрані документи, більш коштовні речі та на перший час засоби виживання. Тому що якщо ситуація вийде з-під контролю, то можемо розраховувати, що вони (окупанти – Ред.) будуть зобов’язані та змушені дати “коридори” для виїзду населення з такої території”, – каже посадовець. 

Нагадаємо, що Міжнародне агентство з атомної енергії занепокоєне тим, що окупаційна адміністрація Запорізької АЕС, яку фактично контролює “Росатом”, заборонила передавати інформацію з автоматизованої системи контролю радіаційного стану станції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter