Генштаб: росіяни перетворюють окупований Енергодар на військово-логістичну базу

Дата: 01 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На території окупованого міста Енергодар на Запоріжжі російські військові облаштовують військово-логістичну базу. 

Про це розповіли у Генштабі ЗСУ. 

Енергодар. Фото: Запорізька ОДА

Енергодар перебуває під російською окупацією з березня минулого року, а цьогоріч окупанти повідомили про “евакуацію” містян. На початку травня, як розповідали українські посадовці, там не працював інтернет, продовольчі магазини, аптеки, АЗС, банкомати, а частину обладнання росіяни вивезли, наприклад, з лікарні. 

За даними українських військових, нині на території заводу “Нестандартного обладнання і трубопроводів” росіяни ремонтують військову техніку, а на заводі “Спеціальних конструкцій” і “Домобудівному комбінаті” облаштували склад військової техніки, зброї та боєприпасів.

У Генштабі підкреслюють, що усе це російське керівництво робить на тлі закликів світу та МАГАТЕ підтримувати ядерну безпеку. 

Наприкінці травня українські розвідники казали, що росіяни нібито готують масштабну “радіоактивну” провокацію на Запорізькій АЕС, щоб зупинити бойові дії, поки світ буде проводити розслідування. 

Нагадаємо, що до початку повномасштабної війни в Україні ядерний тероризм вважали гіпотетичним видом тероризму. 

Лише торік російські військові обстрілювали в Харкові ядерну установку та сховище ядерних матеріалів, а також тримали в заручниках працівників Чорнобильської АЕС. Також повз станцію пролетіли декілька російських ракет та дронів. 

Українські енергетики просять створити демілітаризовані зони навколо українських АЕС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter