Влада Британії готується до хвилі расистських заворушень на вихідних

Дата: 09 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд Великої Британії розгорнув додаткові поліційні сили, щоб запобігти можливим расистським протестам протягом вихідних, і розглядає можливість посилення контролю за соціальними мережами для протидії поширенню неправдивої інформації.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: Reuters

Міністр Нік Томас-Саймондс заявив, що по всій країні мобілізували ще тисячу бійців спеціальних підрозділів поліції, готуючись до вихідних.

Він також розповів, що уряд може переглянути закон про інтернет-безпеку, прийнятий торік у жовтні, який передбачає відповідальність соціальних платформ за контент, що може спонукати до насильства чи ненависті.

Прем’єр-міністр Кір Стармер підкреслив, що додаткові сили поліції та оперативні судові рішення повинні зупинити ультраправих радикалів, які збираються брати участь у протестах, але влада залишатиметься напоготові на випадок нових заворушень.

Він також звернув увагу на те, що перші вироки для учасників протестів вже були винесені.

“Це є дуже важливим сигналом для тих, хто думає про участь у подальших заворушеннях”, – підкреслив посадовець.

За даними Міністерства юстиції Великої Британії, з кінця минулого місяця правоохоронці затримали понад 480 осіб за участь у нападах на мусульманські громади, імміграційні центри, а також за атаки на поліціянтів і перехожих.

Раніше ZMINA писала, що у Британії за публічні заклики до підпалювання місць проживання шукачів притулку поліція затримала 41-річну Люсі Конноллі, яка є дружиною члена ради району Західний Нортгемптоншир у центральній частині Англії.

Нагадаємо, що 29 липня в місті Саутпорт поблизу Ліверпуля стався напад на дитячий танцювальний клуб, присвячений творчості Тейлор Свіфт. Від ножових поранень загинули дві дівчинки, а третя померла пізніше в лікарні. П’ятеро дітей перебували в критичному стані. Підозрюваний – 17-річний хлопець, дії якого бачили очевидці.

Наступного дня, після заходу памʼяті про трьох загиблих дітей, у місті спалахнули заворушення між радикальними протестувальниками та поліцією. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter