В’язнів СІЗО на Черкащині харчують та лікують у антисанітарії

Дата: 12 Листопада 2018
A+ A- Підписатися

Монітори національного превентивного механізму виявили низку порушень у медичній частині та харчоблоці Черкаського слідчого ізолятора.

Про це повідомляє прес-служба Омбудсмана.

Одне з приміщень СІЗО

Моніторингова група звернула увагу на низькі морально-ділові якості та рівень теоретичних знань працівників установи, зокрема старшого начальницького складу установи. Також порушення знайшли у камерах.

“Більшість відвіданих камер установи не забезпечені належним штучним освітленням, вікна дуже заґратовані. Санвузли перебувають у неналежному технічному стані, стіни в деяких камерах на час візиту були вологими та вкриті грибком. Зазначені приміщення не обладнано бачками з питною кип’яченою водою та вентиляцією, а електромережі в установі використовуються з порушенням правил пожежної безпеки”, – розповіли експерти.

Виявилось, що в установі ув’язнені мають проблеми з отриманням якісної медичної допомоги:

“Видача та використання лідокаїну, який може застосовуватися лише при видаленні зубів, не було належним чином зафіксовано у відповідному журналі. В маніпуляційній кімнаті наявна антисанітарія, використані голки від шприців в порушення вимог чинного законодавства належним чином не утилізуються. Кварцова бактерицидна лампа була у брудному стані. У стоматологічному кабінеті виявлено непридатні для використання стоматологічні матеріали, термін яких сплив”.

Багато питань у моніторів викликали й умови приготування їжі у СІЗО. Зокрема, у харчоблоці була антисанітарія, а до приготування продуктів залучали ув’язенних без санітарних книжок.

Також до учасників моніторингу зверталися зі скаргами щодо фінансування установи та низької заробітної плати працівники ізолятора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter