Вірменія повністю скасувала смертну кару

Дата: 21 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Вірменія стала 45 державою в Раді Європи, яка скасувала смертну кару.

Про це повідомила пресслужба Ради Європи.

Фото з відкритих джерел

Постійний представник Вірменії при Раді Європи Арман Хачатрян у присутності генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович-Бурич здав на зберігання відповідну ратифікаційну грамоту, завершивши тим самим процес ратифікації Вірменією Протоколу № 13 до Європейської конвенції про права людини.

Протокол забороняє смертну кару за будь-яких обставин, зокрема за злочини, скоєні у воєнний час або за неминучої загрози війни. Жодних відступів або застережень до Протоколу № 13 не допускаються.

Цей договір доповнює Протокол № 6 до ЄКПЛ (скасування страти у всіх випадках, за винятком воєнного часу), який ратифікований усіма державами-членами.

Нагадаємо, на початку квітня поточного року парламент Малайзії проголосував за скасування обовʼязкової страти та довічного увʼязнення за особливо тяжкі злочини.

Раніше ZMINA повідомляла, що в грудні 2021 року сенат Казахстану ухвалив закон про внесення змін і доповнень до закону щодо скасування смертної кари. Поправками пропонується вилучити страту зі всіх статей Кримінального кодексу Казахстану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter