“Вільна”: на лівому березі столиці відкрили перший безпечний простір для жінок

Дата: 20 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На лівому березі Києва на базі Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству запрацював безпечний простір для жінок та дівчат “Вільна”.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Фото: Рубрика

За її словами, символічно, що новий простір розпочав роботу в Міжнародний день боротьби із сексуальним насильством, пов’язаним з конфліктом.

“Для нас надважливо, аби всі жінки та дівчата в Києві знали, що їм є на кого покластися! Усі без винятку жінки та дівчата, з якими б проблемами чи метою не зверталися до просторів “Вільна”, можуть знайти тут підтримку, допомогу та відчуття спільноти”, – додала Хонда.

Так, у просторі відбуватимуться такі заходи:

  • групові та індивідуальні сесії з психологинею;
  • тематичні зібрання за чаєм або кавою;
  • консультації щодо спеціалізованих сервісів та служб психосоціальної підтримки;
  • творчі майстер-класи (малювання, рукоділля, театральне мистецтво, кулінарія тощо);
  • спортивні заняття (йога, пілатес, танці тощо);
  • кар’єрні сесії (історії успіху відомих жінок, профорієнтація, пізнавальні лекції від лікарів, психологів та експертів у різних сферах діяльності, розмовні клуби з української / англійської мови).

“У просторі “Вільна” кожна дівчина і жінка, незалежно від мети звернення, може знайти підтримку і допомогу. Тут вони формують міцну спільноту, відновлюють своє фізичне та психічне здоров’я і на мить можуть забути про жорстоку реальність, яку проживають українці.

Ми сподіваємося, що цей простір, який ми відкриваємо сьогодні, стане місцем сили, підтримки й тепла для всіх жінок та дівчат, які цього потребують”, – наголосив заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Мустафа Ельканзі.

Простір розташований за адресою: вул. Райдужна, 6-А (другий поверх). Графік роботи: середа-неділя, з 11:00 до 20:00.

Стежити за анонсами заходів, які відбуваються в просторі “Вільна” на лівому березі, можна в телеграмі.

Як відомо, перший простір “Вільна” на правому березі Києва почав працювати в грудні 2022 року. Вони також функціонують у Борисполі, Ірпені, Вишгороді, Житомирі, Дніпрі, Запоріжжі й інших містах України.

Нагадаємо, що впродовж травня працівники телефону довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надали 1403 консультації киянам, які потребували психологічної підтримки. 

Як розповіла Хонда, найчастіше зверталися щодо фантомних звуків вибухів, панічних атак, страху померти, втратити родину чи знову потрапити під окупацію. Окрім того, багато звернень надійшло через сварки з дітьми та кризи в родинних стосунках.

Читайте також: “Допомагаємо адаптуватися на новому місці та самореалізуватися”: як діє безпечний простір для жінок та дітей у Запоріжжі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter