У травні понад 1400 киян звернулися по психологічну допомогу на лінію підтримки 

Дата: 07 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Упродовж травня працівники телефону довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надали 1403 консультації киянам, які потребували психологічної підтримки. 

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

“Найчастіше зверталися щодо фантомних звуків вибухів, панічних атак, страху померти, втратити родину чи знову потрапити під окупацію. Окрім того, багато звернень надійшло через сварки з дітьми та кризи в родинних стосунках”, – зазначила вона.

Через домашнє насильство до центру звернулися 316 жінок та 58 чоловіків.

Ще 107 людей отримали консультації від мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, які функціонують у місті.

Збільшилася, за словами Хонди, і кількість людей, які перебували в кімнатах кризового реагування. Послугами скористалися 48 людей: 27 жінок, 18 дітей та троє чоловіків. У притулках перебували девʼятеро людей.

“У травні ми зафіксували збільшення кількості звернень до нашого центру в порівнянні з квітнем. Тому вкотре наголошую: звертатися по психологічну допомогу та підтримку до кваліфікованих фахівців – це не соромно. Навпаки, це абсолютно нормально. Звернутися до психологів – це не прояв вашої слабкості, це прояв сили та рішучості”, – додала заступниця голови КМДА.

Насамкінець вона підкреслила, що кожна людина, яка цього потребує, може звернутися до центру та отримати професійну допомогу безоплатно та конфіденційно – незалежно від віку, статі та проблеми, яка її турбує.

Раніше ZMINA писала, що впродовж 2022 року до органів поліції та соціального захисту надійшло 251 829 звернень щодо домашнього насильства. З них зареєстрували 244 381 заяву та повідомлення про кримінальне правопорушення. Це на 25% менше, ніж у 2021 році. Тоді зареєстрували 325 599 заяв і повідомлень.

Нагадаємо, що ZMINA зібрали контакти організації, до яких можна звернутися по психологічну допомогу – як безоплатну, так і платну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter