Військовий зрадник із Криму, який допомагав росіянам окупувати Херсонщину, отримав 13 років в’язниці

Дата: 12 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Святошинський районний суд Києва визнав винним у дезертирстві та державній зраді колишнього старшого матроса-гранатометника з Криму. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

У березні 2014 року засуджений залишився в частині в Сімферополі та зрадив присягу. 

Вже у 2022-му в складі окупаційних військ він опинився на Херсонщині, а 29 серпня його взяли в полон українські військові. 

Імені засудженого в повідомленні не вказують. 

Матрос-зрадник із Криму не єдиний колишній військовий з півострова, який допомагав росіянам захоплювати Україну 2022 року. Ще на початку вторгнення в полон здався 48-річний Руденко Ігор Олексійович. Він також проходив службу у військовій частині в Сімферополі, де обіймав посаду начальника радіоцентру польового вузла зв’язку.

Російське військове керівництво, згідно зі свідченнями Руденка, обіцяло, що “все буде, як у 2014-му” в Криму. З Херсонщини окупанти мали рушити до Миколаєва, а згодом до Одеси. Разом із собою в полон Руденко здав весь свій взвод – 11 осіб.

Іншому капітану-зраднику із Севастополя, який командував росіянами в Бучі та Ірпені, тепер загрожує до 15 років за ґратами.

Судитимуть ще одного колишнього кримського військового, ймовірно причетного до викрадення на Київщині в березні двох братів, молодшого з яких перед поверненням додому запроторили до дитячого будинку в Білорусі, а старшого досі не можуть знайти. 

Нагадаємо, що нещодавно в Києві затримали кримського силовика-зрадника, якого ФСБ надіслала готувати диверсії. За місяць до початку повномасштабного вторгнення його перекинули до Києва під виглядом відвідин рідних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter