Військовий ліцей Івана Богуна вперше випустив 18 дівчат

Дата: 30 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Київський військовий ліцей Івана Богуна у травні 2021 року вперше у своїй історії випустив курс дівчат. Першими його випускницями, які будуть офіцерами української армії стали 18 дівчат-ліцеїсток.

Про це повідомляють військова агенція “АрміяInform” та “5 канал“.

Більшість ліцеїсток планує продовжити військову кар’єру та вступити до вищого військового навчального закладу. Як стверджують педагоги закладу, дівчата не поступалися хлопцям у жодній з навчальних дисциплін.

Вони показали найкращий результат з фізики з усіх взводів. Оскільки їх мало. Вони достатньо амбітні“, – каже викладачка фізики Київського військового ліцею ім. Богуна Лариса Лихвар.

Єдина відмінність у навчанні юнаків та юнок – нормативи у військовому вишколі. Поки що нормативи у військовій підготовці для дівчат дещо нижчі, ніж для чоловіків. Але начальник військового ліцею ім. Богуна, Герой України Ігор Гордійчук запевняє, що це ненадовго.

Закачуйте рукава і вперед. По фізпідготовці буде однаково. Ми їх готуємо, дивіться ще сьогодні, завтра буде так, а післязавтра вже буде однаково“, – говорить Гордійчук.

У новому навчальному році у військовому ліцеї  дівчат-новобранців буде 20, а згодом ще більше.

Фотографія обкладинки: АрміяInform 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter