Військовому РФ, який розстріляв у спину беззбройних чоловіків на Київщині, загрожує довічне ув’язнення

Дата: 04 Березня 2023
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальний акт стосовно російського військовослужбовця, який у березні 2022 року пострілами у спину вбив двох беззбройних цивільних чоловіків біля села Мрія Київської області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Джерело: Офіс генпрокурора
“Прокурори Бучанської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт в порядку спеціального досудового розслідування стосовно старшого лейтенанта 5-ої окремої гвардійської танкової Тацинської Червонознаменої ордена Суворова 2-го ступеня бригади збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у березні 2022 року п’ятеро російських військових  на автомобілі з літерою “V” та написом “танковий спецназ rus” приїхали на підприємство поблизу села Мрія Бучанського району Київської області.

Джерело: Офіс генпрокурора

Власник та охоронець цього підприємства вийшли до них. Цивільні чоловіки не мали при собі зброї. Переконавшись, що ці громадяни не становлять для них загрози, росіяни їх відпустили. Та тільки вони відійшли на декілька метрів, обвинувачений разом з невстановленим спільником відкрили вогонь з автоматичної зброї у спину мирних жителів.

Цивільні отримали щонайменше 12 вогнепальних поранень, від яких загинули.

Після розстрілу мирних громадян військові РФ зайшли до приміщення на території підприємства, викрали матеріальні цінності та завантаживши їх в автомобіль.

Злочин військовослужбовців російської армії зафіксували камерами відеоспостереження.

Нагадаємо, у серпні минулого року ZMINA повідомляла, що російському військовому, який під час окупації Київщини вбив пострілом у спину двох цивільних чоловіків, оголосили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством.

Імені підозрюваного правоохоронці не вказували, однак одразу після розголосу історії користувачі твіттеру припускали, що одним з росіян, зафільмованих камерою, є старший сержант Дмитро Лапшаков, який служить у військовій частині 21250-Б у селищі Пісчанка Читинської області Забайкальського краю РФ. 

Раніше ZMINA повідомляла, що за рік великого вторгнення російські військові вбили понад 16 тисяч українців.

Імена та історії загиблих збирають у спеціальному віртуальному меморіалі, а щоранку о 9-й годині в Україні оголошують хвилину мовчання в пам’ять про них. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter