Війська РФ здійснили чергову масовану ракетну атаку на Україну, застосувавши гіперзвукові ракети “Кинджал”

Дата: 13 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Вранці 13 січня війська РФ масовано атакували Україну ракетами різних типів. Повітряна тривога тривала у всіх регіонах України. Фіксували, зокрема, пуски гіперзвукових ракет “Кинджал” та ракет типу Х-101/555/55.

Про це повідомляли Повітряні сили Збройних сил України в низці дописів.

Фото з відкритих джерел

Так, за інформацією Повітряних сил, “кинджали”, зокрема, летіли в напрямку Києва, Дніпра, Кривого Рогу, Луцька, Рівного.

Як писало “Суспільне”, вибухи пролунали у Кропивницькому, а також декілька разів у Дніпрі. “Укрінформ” вказував, що вибухи у Дніпрі були потужними.

У Рівненській області під час повітряної тривоги працювали сили протиповітряної оборони. Усе минулося без пошкоджень і наслідків, повідомив очільник обласної військової адміністрації Олександр Коваль.

Також вранці росіяни атакували Полтавщину – в області працювала ППО, написав голова ОВА Філіп Пронін. На подвірʼя одного з приватних будинків у Кременчуцькому районі впала ракета, яка не розірвалася. Минулося без постраждалих, але було пошкоджено господарчу споруду. На місці працюють профільні фахівці.

Протиповітряна оборона працювала й у Чернігівській області. Там є пошкодження, однак поки влада не розголошує деталей. На місцях працюють профільні служби. Попередньо, минулося без постраждалих, розповів начальник ОВА Вʼячеслав Чаус.

На Кіровоградщині, де теж відпрацювали захисники неба, попередньо, минулося без постраждалих і руйнувань, зазначив керівник області Андрій Райкович.

Як згодом зазначили у Повітряних Силах ЗСУ, під час російського ракетного удару по Україні, війська РФ застосували крилаті, аеробалістичні, балістичні, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні БПЛА.

“Усього зафіксовано 40 засобів повітряного нападу противника”, – йдеться у повідомленні.

З них 8 знищені силами ППО. Більшість не влучили завдяки роботі українських систем РЕБ.

Нагадаємо, 8 січня росіяни здійснили ще одну масовану атаку на Україну. Унаслідок обстрілів російськими військовими Запоріжжя, Кривого Рогу та Харкова є потерпілі серед цивільних. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter