Війська Росії обстріляли Херсон: постраждали щонайменше семеро людей

Дата: 31 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
В неділю, 31 грудня, окупаційні війська РФ обстріляли Херсон з артилерії. Через атаку постраждали щонайменше семеро людей.
 
Про це повідомив голова Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.
 

“Відомо про трьох поранених у Херсоні внаслідок “братських привітань” з лівого берега. Чоловіки 52 і 55 років та 71-річна жінка ушпиталені з травмами різного ступеня тяжкості”, – написав Мрочко.

За його словами, обстрілу зазнав Корабельний район міста.

За інформацією Офісу генерального прокурора, військові РФ обстріляли Херсон з артилерійської зброї. Тяжких поранень зазнав чоловік, який у момент атаки перебував на вулиці. Йому надають допомогу у лікарні.

“Також до медичного закладу доставлено 71-річну жінку. Травми отримала внаслідок обстрілу за місцем проживання”, – додали правоохоронці. 

У місті пошкоджень зазнали магазин, житлові будинки, автотранспорт.

Згодом Мрочко додав, що по медичну допомогу звернулися ще двоє чоловіків. В обох контузія. На момент обстрілу вони перебували в автівці.

За деякий час очільник Херсонської міської військової адміністрації уточнив, що кількість поранених внаслідок ранкового обстрілу Корабельного району Херсона знову збільшилася.

“До медиків звернулися ще двоє чоловіків 48 і 71 років. Це вже семеро травмованих під час ворожої атаки на Херсон о 10.20”, – написав чиновник.

Генпрокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, минулої доби війська РФ здійснили понад 70 обстрілів Херсонщини. У Херсонському районі через російську атаку загинули чоловік та жінка.

Раніше ZMINA повідомляла, що вдень 30 грудня окупанти вкотре вдарили по Херсону та Херсонщині, поранили трьох цивільних, пошкодили житлові будинки і об’єкти критичної інфраструктури.
 
Також зранку 30 грудня росіяни обстріляли Михайлівку Новоолександрівської громади. По центру населеного пункту зафіксували щонайменше два десятки “прильотів”. Пошкоджено школу, адміністративну будівлю та магазин, уточнили в Херсонській ОВА.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter