Минулої доби війська РФ випустили по Херсонщині понад 350 снарядів: є загиблі

Дата: 31 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
Минулої доби війська РФ здійснили понад 70 обстрілів Херсонщини. У Херсонському районі через російську атаку загинули чоловік та жінка.
 
Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.
 
Наслідки російських обстрілів Херсонщини. Джерело: Нацполіція

“За минулу добу противник здійснив 71 обстріл, випустивши 380 снарядів з мінометів, артилерії, “градів”, танків, ЗУ-23-2, авіації та БпЛА, з них – 5 Shahed… Через російську агресію 2 людини загинули”, йдеться у повідомленні.

Прокудін додав, що по Херсону загарбники випустили 27 снарядів.

За даними ОВА, російські війська влучили у житлові квартали населених пунктів області; адмінбудівлю, навчальний заклад та пункт незламності у Бериславському районі.

Пізніше начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко уточнив, що російські загарбники минулої доби 10 разів обстріляли Херсонську міську територіальну громаду.

“Використали для цього 30 снарядів. Ураження зафіксовані в Херсоні та Антонівці”, зазначив він.

Наслідки російських обстрілів Херсонщини. Джерело: Нацполіція

У поліції Херсонщини зазначили, що за минулу добу правоохоронці відкрили 11 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів РФ.

“В Антонівці під час обстрілу ворожий снаряд влучив на подвір’я приватного будинку. В результаті вибуху смертельні поранення отримав 54-річний чоловік. Ввечері надійшло повідомлення про те, що після влучання ворожого снаряда сталося займання приватного будинку в Корабельному районі. Після ліквідації пожежі всередині оселі поліцейські та рятувальники виявили тіло мертвої 58-річної господарки”, – йдеться у повідомленні.
 
Раніше ZMINA повідомляла, що вдень 30 грудня окупанти вкотре вдарили по Херсону та Херсонщині, поранили трьох цивільних, пошкодили житлові будинки й об’єкти критичної інфраструктури.
 
Також зранку 30 грудня росіяни обстріляли Михайлівку Новоолександрівської громади. По центру населеного пункту зафіксували щонайменше два десятки “прильотів”. Пошкоджено школу, адміністративну будівлю та магазин, уточнили в Херсонській ОВА.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter