Війська РФ масово атакували енергетичні об’єкти в Україні: є постраждалі серед енергетиків

Дата: 27 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У ніч на 27 квітня армія РФ масовано атакувала енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях – пошкоджене обладнання, є поранений серед енергетиків.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

“Ворог вчергове атакував енергетичну інфраструктуру країни! Зокрема, атаковані об’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях”, – йдеться у повідомленні.

За його словами, є пошкодження обладнання, а також на одному з об’єктів поранений начальник зміни – він отримав контузію.

У ДТЕК уточнили, що під ударом опинилися чотири теплоелектростанції ДТЕК. Є постраждалі. Їм надають усю необхідну допомогу.

Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. Наразі енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки.

З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були під обстрілами понад 170 разів.

Нагадаємо, внаслідок масштабних атак російських військових по Україні, що тривають з 22 березня, Донбаська паливно-енергетична компанія втратила 80% генерувальних потужностей. 

Раніше ZMINA повідомляла, що, на думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Росія продовжує завдавати ударів попри те, що має інформацію про шкоду цивільним, а на російських держтелеканалах зловтішалися з історій про отруєння чадним газом українців, які без світла намагались обігрітися генераторами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter