Війна в Україні забрала життя щонайменше 5,5 тисяч цивільних, ще майже 8 тисяч поранені – ООН

Дата: 22 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Втрати серед цивільного населення з початку повномасштабної війни Росії проти України, до 21 серпня сягнули 13477 цивільних, зокрема 5587 загиблих.

Про це повідомило Управління верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ ООН).

Фото: Конкурент

“Причиною більшості зафіксованих випадків загибелі або поранення цивільних осіб було застосування зброї вибухової дії з великою зоною ураження – зокрема обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні й авіаудари”, – наголошують у документі щодо даних ООН.

Це стосується, зокрема, таких населених пунктів, як Маріуполь (Донецька область), Ізюм (Харківська область), Лисичанськ, Попасна та Сєвєродонецьк (Луганська область), де були численні випадки загибелі або поранення цивільних осіб.

За підтвердженими даними ООН, загинули 2125 чоловіків, 1490 жінок, 175 хлопчиків і 149 дівчаток. Однак стать 38 дітей і 1574 дорослих поки що не вдалося встановити.

Серед 7890 поранених – 236 хлопчиків і 172 дівчинки, а також 202 дітини, стать яких поки що не вдалося встановити.

Нагадаємо, що від 24 лютого ООН отримала понад 150 звернень щодо випадків сексуального насильства, скоєного російськими військовими в Україні. Але представники організації вважають, що це лише “верхівка айсберга”.

Раніше ZMINA писала, що за останні пів року війни з Росією загинули майже 9 тисяч захисників України. У червні президент Володимир Зеленський говорив, що щодня на війні гине від 60 до 100 військових, та називав ситуацію “дуже складною”. У липні, за словами Зеленського, ситуація змінилася й на фронті гинуло до 30 військових на день. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter