Залужний: У війні з Росією загинули до 9 тисяч українських захисників

Дата: 22 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

За час повномасштабного вторгнення Росії загинули майже 9 тисяч захисників України. 

Слова головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного цитує Укрінформ. 

Фото: news.pn

Головнокомандувач зазначив, що участь у війні беруть не лише військові, але й усі українські діти, які “зовсім ні в чому не винні, окрім того, що вони народилися саме тут і саме в цей час”. 

Також учасниками війни, за словами Залужного, є і жінки, які як дружини або матері військовослужбовців опиняються під завалами власних будинків, де влучають російські снаряди.

У червні президент Володимир Зеленський говорив, що щодня на війні гине від 60 до 100 військових, та називав ситуацію “дуже складною”. У липні, за словами Зеленського, ситуація змінилася й на фронті гинуло до 30 військових на день. 

Водночас у Росії військово-політичне керівництво приховує кількість загиблих на війні військових. Всього двічі від 24 лютого міністерство оборони РФ повідомляло про загиблих: 2 березня їх нібито було 498 осіб, а 25 березня – 1351. 

Щоб приховати великі втрати, тіла окупантів везуть додому вночі та маленькими партіями. За даними Генштабу ЗСУ, станом на 22 серпня втрати особового складу російської армії в Україні становлять 45 тисяч 400 осіб. Щоб поховати ліквідованих військових, потрібна територія, більша, ніж 24 футбольних поля. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter