Відтепер у Росії не можна анонімно використовувати месенджери

Дата: 06 Травня 2019
A+ A- Підписатися

З 5 травня в Росії запрацювали нові правила ідентифікації користувачів месенджерів, які зобов’яжуть росіян підтверджувати номери телефонів, щоб використовувати додатки. 

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на “Радіо Свобода”. 

Нові правила ідентифікації користувачів месенджерів підписав глава уряду Росії Дмитро Медведєв ще наприкінці минулого року. Відтепер оператори зв’язку мають надсилати запит, щоб дізнатися, чи є абонент у базі даних. На відповідь в оператора буде до 20 хвилин.

У разі якщо процедура ідентифікації пройде успішно, то до бази даних операторів внесуть інформацію про те, в якому саме додатку листується їхній клієнт. Месенджер також присвоїть користувачеві унікальний код. Якщо телефонного номера в базі немає, месенджер повинен заборонити користувачеві надсилати повідомлення.

Представники так званої “великої четвірки” мобільних операторів – МТС, “Білайн”, “Мегафон”, Tele2 – вже заявили, що готові виконувати нові вимоги. Представники Facebook Messenger, Whats App, Instagram і Viber ситуацію поки що не коментують.

Як відомо, у квітні цього року Держдума Росії остаточно ухвалила в третьому читанні законопроект, який фактично дозволить ізолювати інтернет у РФ. Ініціатива російських депутатів, за словами експертів, вплине й на життя українців в окупованому Криму: вони прогнозують розвиток подій як у Китаї, де заблокованими фактично є всі світові соцмережі та пошуковики. Згодом Роскомнагляд дав Facebook і Twitter дев’ять місяців на те, щоб перенести дані російських користувачів мереж до Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter