Відсторонений після вбивства 5-річного хлопчика в.о. начальника поліції продовжує працювати в органах

Дата: 05 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Переяслав-Хмельницького відділу поліції підполковник Андрій Медуниця продовжує працювати в поліції.

Про це у відповіді на запит журналістки Громадського повідомили у Головному управлінні Національної поліції Київської області.

Медуницю відсторонили від посади на початку червня, коли у місті поліцейські поранили зі зброї п’ятирічного Кирила Тлявова, який згодом помер у лікарні. 

Як відомо, 31 травня патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець в місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким. 

На початку червня Кирило помер від отриманих поранень. Унаслідок цього голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади та просив керівництво Нацполіції скерувати його до зони проведення Операції об’єднаних сил. Голів поліції в Переяславі-Хмельницькому також усунули з посад, а патрульних, імовірно винних у смерті дитини, посадили до СІЗО на два місяці. 

Згодом підозру вручили другу поліцейських Дмитру Кривошею та 15-річному сину одного з правоохоронців

Слідчі досі не знайшли зброю, з якої вбили хлопчика, проте ДБР обіцяло найближчим часом назвати прізвище поліцейського, який зробив смертельний постріл.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter