Відсьогодні кожен може стати в чергу на вакцинацію від ковіду за допомогою “Дії”

Дата: 01 Березня 2021
A+ A- Підписатися

З 1 березня кожен громадянин може зареєструватися в списку очікування вакцини проти коронавірусу. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Реєстрація в черзі можлива через портал “Дія” або спеціальний застосунок “Дія”. Весь процес, як наголошують розробники, має займати не більш ніж дві хвилини. Після заповнення відповідних полів у картці запису на сайті або в застосунку людині надходитиме сповіщення про доступний запис на щеплення.

Під час заповнення форми людям треба буде вказати рід занять та місто, у якому вони планують отримати щеплення. Урядовці зазначили, що працівникам закладів охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, інтернатів, будинків для людей похилого віку та інших спеціалізованих закладів, військовослужбовцям та працівникам структур державної безпеки не потрібно записуватись. 

“Роботодавець самостійно внесе вас до списків та повідомить про дату щеплення”, – нагадують на порталі “Дія”. 

В уряді сподіваються, що запис до листа очікування допоможе правильно розподілити вакцину між регіонами та уникнути черг. Як наголосив Федоров, реєстрація онлайн також унеможливлює ризик зараження під час стояння в чергах чи поїздок до установ, а також зменшує корупційні ризики. 

Нагадаємо, згідно з національним планом вакцинації, до 2022 року щеплення проти ковіду має отримати 50% населення. Першим вакцину проти коронавірусу в Україні отримав лікар-реаніматолог з Черкас Євген Горенко. За чотири дні у всій країні щепили понад 3 тисячі людей, або лише 0,01% населення.

За прогнозами правозахисників, якщо уряди заможних держав та фармацевтична промисловість терміново не вплинуть на ситуацію з вакцинацією в бідних країнах, то майже 70 з них зможуть щепити від вірусу лише кожного десятого свого громадянина. До переліку цих країн входить і Україна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter