В Україні вакцинували понад 3 тисячі людей

Дата: 01 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Із 24 до 28 лютого в Україні вакцину проти коронавірусу отримали понад 3 тисячі людей.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер.

Фото: АР

За словами Кучера, кількість провакцинованих найближчим часом почне суттєво  збільшуватись, адже міністерство застосовує так звану каскадну вакцинацію. Напередодні початку кампанії з вакцинації головний санітарний лікар Віктор Ляшко прогнозував, що мобільні бригади зможуть робити по 100 ін’єкцій на добу.

“Ми на бригаду розраховуємо зайнятість по 100 вакцинацій протягом 28 днів. Тобто вони використовують 2,8 тисячі вакцин. Після цього, на 29-й день, вони повертаються в перший заклад, який вакцинували 28 днів тому, і проводять повторну вакцинацію”,розповідав він.

Наразі в Україні вакцину отримали менш ніж 0,01% населення. Як видно на мапі, яку на початку року для відстежування темпів вакцинації у світі запустили вчені італійського Національного інституту ядерної фізики, за рівнем охоплення населення щепленнями Україна перебуває поряд з Іраном, Єгиптом та Парагваєм.

Як відомо, понад три чверті людей зі щепленнями від ковіду живуть у десяти багатих країнах світу, на які припадає 60% світової економіки. Вакцинація людей з груп ризику в усіх країнах світу, за словами генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедроса Адханома Гебреєсуса, допоможе уникнути мутацій вірусу.

Іншими словами, якщо ми не поборемо вірус усюди, то можемо опинитися на початку пандемії“, – казав він у січні 2021-го.

Нагадаємо, що першим вакцину проти коронавірусу в Україні отримав лікар-реаніматолог з Черкас Євген Горенко. Вже 26 лютого МОЗ повідомляло, що лідерами за темпами вакцинації стали Черкаська та Тернопільська області, а також Київ. 

Згідно з планом, розробленим в уряді ще минулого року, вакцинація в Україні проходитиме в п’ять етапів та розпочнеться зі щеплення медиків, а згодом людей у будинках для літніх осіб та військовослужбовців. Вакцинація є добровільною і безкоштовною. Отримати щеплення зможуть і жителі окупованих територій, однак на третьому етапі. Реєструватися на введення препарату вони можуть, як і всі інші громадяни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter