Відкриті двері: експерти визначили 12 найбільш доступних та інклюзивних локацій України

Дата: 11 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Громадська організація “Доступно.UA” визначила 12 цьогорічних переможців у рейтингу найбільш доступних та інклюзивних закладів та ініціатив України.

Про це повідомили в пресслужбі організації.

Нагородою “Відкриті двері” правозахисники відзначають локації, які зробили свій простір максимально комфортним для всіх відвідувачів. 

“Цьогорічні “Відкриті двері” мають важливе нововведення: якщо раніше претенденти подавали самі себе, то тепер відвідувачі мали можливість номінувати свої улюблені заклади”, – повідомляють засновники премії.

Експертне журі за допомогою таємного голосування обирало по три переможці в трьох номінаціях: “Бізнес”, “Публічні простори” та “Ініціативи”. Ще три номінанти отримали спеціальні відзнаки. Церемонія нагородження відбулася 10 листопада.

Дмитро Щебетюк під час вручення нагороди “Відкриті двері”.

“Уже чотири роки поспіль ми вручаємо ці нагороди закладам та локаціям, які дбають про зручність і комфорт інших. Я з великою радістю вручаю нашу нагороду закладам і щоразу подумки відзначаю – нас стає більше! А Україна стає доступнішою!”  каже Дмитро Щебетюк, засновник Доступно.UA та фундатор нагороди “Відкриті двері”.  

Так, у номінації “Бізнес”, куди могли подаватися ресторани, кафе, готелі, банки, АЗС, мережі супермаркетів, магазини, коворкінги тощо, перемогли такі заклади.

Перше місце:Літепло

“Літепло” – локація для подій, яка розташована за 30 км від Тернополя. Це простір без кліше та прикрас. Поєднання простоти в архітектурі та дизайні з природою довкола.

Друге місце: Інноваційний парк UNIT.City

Перший в Україні інноваційний парк.

Третє місце: Futura HUB

Локація можливостей та креативу. Event- та Art-простір для вашого самовираження.

У номінації “Публічні простори”, куди могли подаватися музеї, театри, школи, парки, фестивалі, спортивні майданчики тощо, перемогли такі номінанти.

Перше місце: Інклюзивний пляж, м. Одеса

Друге місце: Громадська вбиральня в парку ім. Тараса Шевченка, м. Ковель

Третє місце: Lviv Open Lab

Це міський молодіжний центр і простір інноваційної освіти, що спрямований на популяризацію науки та технологій. 

У номінації “Ініціативи”, куди потрапляють втілені проєкти, що привертають увагу до питань доступності та інклюзії, переможці такі.

Перше місце: On 3 Wheels

Проєкт, який допомагає підійматись у гори людям з інвалідністю. 

Друге місце: Музей у темряві “Третя після опівночі”

Єдиний в Україні музей, де всі екскурсії проходять в абсолютній темряві та в супроводі незрячих гідів.

Третє місце: ГО “Рух без меж” 

Громадську організацію ГО “Рух без меж” створили особи з інвалідністю та без такої на правах рівності.

Додатково експерти вручили ще кілька спецвідзнак локаціям у категоріях “Проєкт”, “Вибір Доступно.UA” та “Вибір партнера”.

Проєкт:

Парк на Грабнику

Проєкт, який п’ять років тому створили активні мешканці Рівного.

Вибір Доступно.UA:

Peremoga

Peremoga – це мережа просторів для щоденної роботи, зустрічей та подій, створена надихати на власні #перемоги щодня ⭐

Вибір Mazars Ukraine та грошовий приз 10 000 грн для розвитку локації:

Сімейна амбулаторія “Вулик”

Сімейна амбулаторія “Вулик” – мережа сімейних амбулаторій у Львові та Винниках. Роблять сімейну медицину доступною та людяною. У “Вулику” інклюзивність означає відкритість і доступність медичної опіки для всіх груп населення, наявність оснащення відповідно до їхніх потреб та повага до особи незалежно від віку, статі, захворювань чи особистих інтересів.

“Mazars Ukraine цього року вперше виступає партнером нагороди “Відкриті двері”. Нам особливо приємно віддати спецприз від Mazars Ukraine локації, чия історія нас вразила найбільше. І тому я з великою радістю хочу вручити нагороду “Відкриті двері” та призовий фонд від Mazars Ukraine Сімейній амбулаторії “Вулик” зі Львова!” – зазначила на церемонії вручення нагород HR лідерка Mazars Ukraine Юлія Запрудська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter