Від підриву гранат у сільраді на Закарпатті постраждав колишній військовий на протезах

Дата: 18 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

15 грудня від підриву гранат під час засідання Керецьківської сільської ради на Закарпатті постраждав колишній військовий 128 бригади Василь Штефко. Він дістав осколкові поранення м’яких тканин. 

Про це повідомив Укрінформ після телефонної розмови з військовим.

Василь Штефко. Фото: Укрінформ

Зі слів чоловіка, перші дві гранати, які під час сесії сільради в селі Керецьки кинув під ноги односельцям один з депутатів, покотилися під його стілець. 

“Все відбулося дуже швидко, буквально за дві-три секунди, я не встиг зреагувати. Отямився вже в лікарні. Мені провели всі операції, стабілізували. Мене врятували протези, щоправда один з них сильно пошкоджений, доведеться міняти. Але перед тим ще мають загоїтися рани, тож це буде довгий процес”, – розповів про свій стан Штефко.

Наразі він перебуває в лікарні, де йому надали всю необхідну допомогу. Зараз він повністю забезпечений ліками та належним доглядом.

Василь Штефко – колишній військовий 128 бригади. Він пішов на фронт добровольцем на початку повномасштабного вторгнення, приховавши в місцевому центрі комплектації те, що в нього два протези. Служив водієм в одному з підрозділів бригади на Запорізькому напрямку. Згодом через проблеми зі здоров’ям його відправили в тил, кілька місяців тому комісували з лав Збройних сил України за станом здоров’я.

Відтоді Штефко активно волонтерив для ЗСУ. Він живе в селі Керецьки та є депутатом місцевої сільської ради.

Нагадаємо, що інцидент стався 15 грудня в Керецьківській сільській раді. Момент підриву потрапив на відео. На ньому видно, що чоловік зайшов до зали, постояв деякий час, а потім почав діставати з кишені гранати. Спочатку він показав, що тримає їх у руках, а потім по одній став кидати їх під ноги учасникам засідання.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Крім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання до 10 років увʼязнення.

Спочатку в поліції повідомили, що підривник загинув, але пізніше уточнили, що він живий і медики надали йому допомогу. 

Як повідомив закарпатський журналіст та активіст Віталій Глагола, гранату підірвав депутат сільради від партії “Слуга народу” 12 вересня 1969 р. н., який проживає в селі Кушниця. За інформацією на сайті сільради, такі дані має депутат Сергій Батрин. 

На сесії сільради розглядалися питання щодо ухвалення бюджету на 2024 рік.

Наразі суд відправив підривника під варту без можливості внесення застави.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter