На Закарпатті депутат підірвав гранати під час засідання сесії сільради: постраждали 26 людей

Дата: 15 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Закарпатській області у будівлі Керецьківської сільської ради депутат підірвав гранати під час засідання сесії. Інцидент трапився сьогодні, 15 грудня. Відомо про 26 поранених.

Про це повідомила Національна поліція України.

“Сьогодні об 11.37 на лінію 102 надійшло повідомлення, що в будівлі Керецьківської сільскої ради Мукачівського району під час засідання сесії один із депутатів підірвав гранати”, – йдеться у повідомленні. 

Момент підриву потрапив на відео. На ньому видно, що чоловік зайшов до зали, постояв деякий час, а потім почав діставати з кишені гранати. Спочатку він показав, що тримає їх у руках, а потім по одній став кидати їх під ноги учасникам засідання. 

Відео 18+: містить чутливі кадри та ненормативну лексику

Зараз на місці інциденту працюють всі профільні служби, слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки й криміналісти. Тривають першочергові слідчі дії.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Крім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання до 10 років увʼязнення.

Спочатку в поліції повідомили, що підривник загинув, але пізніше уточнили, що він живий і медики надають йому допомогу. 

Як повідомляє закарпатський журналіст та активіст Віталій Глагола, гранату підірвав депутат Керецьківської сільської ради від партії “Слуга народу” 12 вересня 1969 р. н., який мешкає в селі Кушниця. За інформацією на сайті сільради, такі дані має депутат Сергій Батрин. 

На сесії сільради розглядалися питання щодо прийняття бюджету на 2024 рік.

За інформацією “Української правди”, заява про надзвичайну подію надійшла від жінки, яка дивилася онлайн-трансляцію сесії.

Згідно з інформацією на сайті сільради, Керецьківська сільська об’єднана територіальна громада охоплює села Керецьки, Березники, Кушниця та Лисичове.

Нагадаємо, що на початку грудня у Подільському районі столиці внаслідок вибуху гранати на подвірʼї власного будинку загинув чоловік. Правоохоронці встановлюють обставини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter