У Києві через вибух гранати на подвір’ї приватного будинку загинув чоловік

Дата: 05 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Подільському районі столиці внаслідок вибуху гранати на подвірʼї власного будинку загинув чоловік. Правоохоронці встановлюють обставини.

Про це пише поліція Києва. 

Фото: Поліція Києва

4 грудня, близько 16:50, до поліції Києва надійшла інформація про вибух у приватному будинку на вулиці Замковецькій. На виклик прибула слідчо-оперативна група районного управління, співробітники ДСНС та лікарі.

За попередньою інформацією, внаслідок вибуху загинув власник помешкання – 73-річний киянин.

“Попередньо встановлено, що вибух стався внаслідок детонації гранати на подвір’ї біля будинку. За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – це умисне вбивство з додатковою відміткою “нещасний випадок”, – розповіли в поліції.

Подібний випадок стався й 14 листопада: тоді в Харківській області 33-річний місцевий мешканець загинув під час необережного поводження з гранатою. Крім того, отримав поранення 35-річний чоловік.

Нагадаємо, що значну загрозу для українців зараз становлять і міни. Станом на 16 листопада внаслідок підриву на мінах від початку повномасштабного вторгнення Росії постраждали 852 цивільних українці, з яких 265 загинули, а 587 людей отримали травми.

Із 24 лютого 2022 року піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 459 472 вибухонебезпечних предмети.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter