На Закарпатті суд відправив під варту без можливості внесення застави чоловіка, який підірвав гранати у сільраді

Дата: 17 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

На Закарпатті суд відправив під варту без можливості внесення застави депутата Керецьківської сільської ради, який підірвав гранати у будівлі сільради.

Про це 17 грудня повідомила пресслужба Ужгородського міськрайсуду Закарпатської області.

Ілюстративне фото. Джерело: Alamy

54-річного чоловіка, чинного депутата Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області VIII скликання підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 258 Кримінального кодексу України – “терористичний акт”.

За даними слідства, підозрюваний придбав три вибухові пристрої “з метою впливу на ухвалення рішень іншими депутатами” під час сесії сільради 15 грудня.

Коли досягти бажаного фігуранту справи не вдалося, він ненадовго залишив приміщення сільради, повернувся, дістав з кишень куртки три вибухові пристрої та кинув на підлогу, уточнюється в повідомленні.

Унаслідок вибухів тілесні ушкодження різного ступеня важкості отримали 23 особи, присутні в сесійній залі, одна людина померла.

Нагадаємо, що інцидент стався 15 грудня у Керецьківській сільській раді. Депутат підірвав гранати під час засідання сесії.

Момент підриву потрапив на відео. На ньому видно, що чоловік зайшов до зали, постояв деякий час, а потім почав діставати з кишені гранати. Спочатку він показав, що тримає їх у руках, а потім по одній став кидати їх під ноги учасникам засідання.

Слідчі кваліфікували подію за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Крім того, Служба безпеки України вносить відомості та розслідуватиме подію за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання до 10 років увʼязнення.

Спочатку в поліції повідомили, що підривник загинув, але пізніше уточнили, що він живий і медики надають йому допомогу. 

Як повідомив закарпатський журналіст та активіст Віталій Глагола, гранату підірвав депутат сільради від партії “Слуга народу” 12 вересня 1969 р. н., який проживає в селі Кушниця. За інформацією на сайті сільради, такі дані має депутат Сергій Батрин. 

На сесії сільради розглядалися питання щодо прийняття бюджету на 2024 рік.

Згідно з інформацією на сайті сільради, Керецьківська сільська об’єднана територіальна громада охоплює села Керецьки, Березники, Кушниця та Лисичове.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на початку грудня у Подільському районі столиці внаслідок вибуху гранати на подвірʼї власного будинку загинув чоловік. Правоохоронці встановлюють обставини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter