Віцепрем’єркою Бельгії стала трансґендерна жінка

Дата: 06 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Віцепрем’єркою Бельгії стала трансґендерна жінка Петра Де Суттер.

Про це вона написала у своєму твіттері. 

57-річна Петра Де Суттер до призначення віцепрем’єркою була депутаткою Європарламенту та активно підтримувала партію зелених. Окрім цього, де Суттер очолювала відділення репродуктивної медицини Гентського університету.

“Я пишаюся тим, що в Бельгії і в більшості країн Європейського Союзу ваша ґендерна ідентичність не визначає вас як особистість і не є проблемою. Я сподіваюся, що моє призначення міністром і віцепрем’єром може спровокувати дебати в країнах, де цього ще немає”, – написала жінка у своєму мікроблозі. 

Відомо, що де Суттер стала першою трансґендерною людиною на посаді віцепрем’єрки в ЄС. 

Нагадаємо, минулого року Всесвітня організація охорони здоров’я вилучила трансґендерність із переліку психічних розладів, але досі транслюди продовжують стикатися з дискримінацією у всьому світі та стають жертвами вбивств на ґрунті ненависті.

Однак деякі з них на власному прикладі показують, що боротися зі стереотипами щодо трансґендерів можливо. Так, мешканці 4-тисячного італійського міста Тромелло, розташованого в північноіталійській області Ломбардія, обрали своїм мером 40-річного трансґендерного чоловіка Джанмарко Негрі. Під час перегонів чоловік не боявся розповідати виборцям про труднощі, з якими зіткнувся на шляху до прийняття себе. Згодом у Франції меркою містечка Тіюа-ле-Марш’єнн стала трансґендерна жінка Марі Ко.

Водночас транслюди в Україні досі продовжують стикатися з дискримінацією. У травні в Житомирі група молодиків зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річного трансґендерного хлопця. Спочатку поліція завела справу тільки за статтею “Грабіж”, однак під тиском адвокатів та правозахисників вирішила розслідувати її як злочин ненависті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter