Ветеранам АТО призначатимуть інвалідність безстроково і на ступінь вище — закон

Дата: 13 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Верховна Рада прийняла в цілому закон, який вносить зміни у порядок призначення інвалідності та її переогляду (законопроект № 7161).

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

За проголосував 281 народний депутат, повідомляє телеканал “112 Україна”.

За даними телеканалу, якій вів трансляцію засідання, новий закон передбачає, що учасникам АТО чи людям, які забезпечували проведення АТО, унаслідок чого дістали поранення, контузію, каліцтво чи захворювання, група інвалідності встановлюється на ступінь вище або перша. Ця інвалідність встановлюється безстроково, тобто не потребує переогляду.

Також, відповідно до закону, якщо особа звертається для встановлення інвалідності, проте не може прибути на огляд чи переогляд за станом здоров’я згідно з висновком лікарсько-консультативної комісії, огляд чи переогляд проводиться у неї вдома.

Якщо йдеться про інвалідність, встановлену в результаті необоротних порушень (зокрема, ампутації кінцівок чи їх частин), група інвалідності встановлюється без зазначення строку повторного огляду. Людина з інвалідністю після виходу на пенсію так само не повинна буде приходити на переогляд.

Закон набере чинності наступного дня після офіційної публікації.

Як відомо, Верховна Рада підтримала цей законопроект у грудні 2017 року, проте тоді йшлося тільки про осіб з інвалідністю внаслідок участі в АТО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter