Верховний Суд оскаржить поновлення Богдана Львова на посаді судді

Дата: 10 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Верховний Суд оскаржить рішення Київського окружного адміністративного суду (КОАС) про поновлення на посаді судді Богдана Львова, у якого журналісти знайшли російський паспорт.

Про це повідомила пресслужба Верховного Суду.

Богдан Львов. Джерело: УНІАН

“10 січня 2024 року Київський окружний адміністративний суд частково задовольнив адміністративний позов Богдана Львова про визнання протиправним та скасування наказу Голови ВС щодо відрахування його зі штату ВС, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу”, – йдеться в повідомленні.

Верховний Суд, не погоджуючись із рішенням КОАС, оскаржить його в апеляційному порядку.

Детальніше з рішенням у справі № 640/18519/22 можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – https://reyestr.court.gov.ua.

Нагадаємо, що про наявність у Львова громадянства РФ, яке він отримав ще 1999 року в Москві, на той момент уже працюючи суддею в Україні, вперше повідомили журналісти проєкту “Схеми”. У 2012 році суддя оновив російський паспорт – після досягнення 45-річчя.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов колишнього голови Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду Богдана Львова та поновив його на посаді. У Львова журналісти раніше знайшли російський паспорт.

Разом з поновленням на посаді Львову також мають виплатити зарплату за час “вимушеного прогулу”.

Правозахисники заявили, що Верховний Суд має оскаржити судове рішення КОАС щодо Львова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter