Заступник голови Верховного Суду Богдан Львов має російський паспорт – “Схеми”

Дата: 16 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Заступник голови Верховного Cуду та очільник Касаційного господарського суду у його складі Богдан Львов є власником російського паспорта.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту “Схеми”.

В розслідування йдеться, що 2017 року, під час конкурсу на посаду до суду Львов зазначив у своїй анкеті, що не має громадянства іншої країни. Утім, журналісти-розслідувачі виявили, що це не відповідає дійсності – Львов, окрім українського, має громадянство Російської Федерації.

Сам Богдан Львов при спілкуванні з журналістом “Схем” заперечив, що в нього є російський паспорт, навіть коли перед ним поклали начебто його заяву щодо отримання паспорта РФ у 1999 році. При цьому він визнав, що почерк підписів схожий.

Також у розслідуванні говориться, що суддя має нерухомість, а саме 2-кімнатну квартиру на Ленінградському шосе у Москві. Нею володіють навпіл теща судді та його дружина.

Крім того, у розслідуванні стверджується, що дружина Львова також є громадянкою Російської Федерації.

“Обіймати державну посаду, маючи громадянство іншої країни, – не просто заборонено українським законом. Після 2014 року наявність паспорта громадянина РФ у представника влади України – природно викликає запитання більш серйозного характеру – про те, в інтересах якої з двох країн він працює?” – говориться у розслідуванні.

Активісти вже виступили з заявою, в якій вимагають від президента Володимира Зеленського позбавити громадянства суддю. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter