Вдихають пари токсичних речовин: Омбудсман попередив батьків про флешмоб, що шириться серед дітей

Дата: 04 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У соціальних мережах набирає популярності флешмоб, під час якого діти на відео вдихають токсичні випари з побутових речовин. Омбудсман закликав батьків бути уважнішими щодо подібних небезпечних тенденцій.

Про це Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець написав на своїй фейсбук-сторінці.

Ілюстративне зображення. Фото: НУШ

Лубінець пояснив, що цей флешмоб може негативно вплинути на здоров’я та навіть життя дітей, тому він звернувся до Національної поліції з проханням вжити заходів для припинення поширення цієї небезпечної активності.

Він також наголосив, що батьки повинні уважніше стежити за онлайн-діяльністю своїх дітей та усвідомлювати потенційні кіберзагрози.

“Чим більше діти знають про можливі ризики, тим більш захищеними вони будуть, зокрема від маніпуляцій, кібербулінгу та небезпечних онлайн-трендів”, – зауважив Лубінець.

Нагадаємо, що від початку жовтня минулого року в медіа почали частіше з’являтися повідомлення про вчинення самогубств дітьми. До прикладу, 2 жовтня 2023 року в Дніпровському районі двоє підлітків стрибнули з вікна, 9 жовтня в Деснянському районі знайшли тіла двох дівчат, 15 жовтня на Мінському масиві виявили тіло 12-річної дівчинки. 

24 жовтня в медіа розійшлися повідомлення про нібито цілу серію самогубств в один день. Правоохоронці кажуть, що ці повідомлення поширюють “для привернення уваги та збільшення кількості читачів відповідних ресурсів”. Тоді у поліції порадили вірити лише офіційним джерелам. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter