Білорус, який вчинив самопідпал, помер у лікарні

Дата: 25 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Білорусі помер чоловік, який вчинив самопідпал біля будівлі місцевого РУВС у місті Смолевичі. 

Про це повідомили в офіційному телеграм-каналі Міністерства охорони здоров’я Білорусі. 

36-річний Сергій Радченя облив бензином та підпалив себе біля відділку тиждень тому. За словами медиків, шпиталізували його з опіками 84% тіла, зокрема дихальних шляхів. Лікарі казали, що він перебуває у вкрай тяжкому стані.

Після самопідпалу журналісти з’ясували, що чоловік жив у будинку матері в селі Задомля, а його вчинок пов’язали з виявом спротиву діям силовиків, які продовжують затримувати білоруських протестувальників на акціях. Згодом також його сестра повідомила, що чоловік підпалив себе не через політичні причини, а “через алкоголь”. 

Про проблеми із законом у померлого чоловіка розповідала й речниця МВС Білорусі Ольга Чамаданова. Вона теж пов’язала їх із вживанням алкоголю та додала, що загиблий декілька років тому лікувався від розладів психіки. 

Нагадаємо, що понад місяць у Білорусі не закінчуються протести, спричинені фальсифікаціями на виборах президента, які вчергове нібито виграв Олександр Лукашенко. Білоруси регулярно збираються на недільні багатотисячні акції, остання з яких зібрала щонайменше 100 тис. осіб. Водночас 23 вересня на вулицях Мінська та інших міст силовики затримали понад три сотні мирних протестувальників.

Наразі, за даними ООН, щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Ще тисячі білорусів у перші дні протестів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися силовики. ZMINA докладно розповідала про те, у яких умовах тримали людей, зокрема, в ізоляторі на вулиці Окрестіна в Мінську.

Нещодавно в білоруському МВС виклали записи нібито розмов з невдоволеними протестами громадянами, які радили силовикам жорсткіше тиснути на їхніх учасників та стріляти зі зброї. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter