Вбивство Владлена Татарського: підозрювана в підриві російського пропагандиста заявила, що не знала про бомбу в статуетці

Дата: 04 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Підозрювана у вбивстві прокремлівського пропагандиста Владлена Татарського 26-річна росіянка Дар’я Трепова розповіла, що їй пообіцяли посаду редактора в одному з медіаресурсів України, якщо вона передасть статуетку колаборанту, але про вибухівку всередині нічого не знала.

Подробиці допиту підозрюваної оприлюднило російське видання “Фонтанка”

Вона сказала, що читала українські телеграм-канали, потім познайомилася з якимось активістом. Їй нібито запропонували перебратися до Києва на позицію редактора в одному з медіаресурсів, але для цього треба було пройти “стажування”.

Першим завданням було прийти в книжкову крамницю “Листва” й познайомитися з Татарським, що вона й зробила.

Пізніше дівчина нібито віддалено отримала нове завдання — зустрітися з пропагандистом на Університетській набережній.

Щодо посилки – “таємної речі”, насправді статуетки з вибухівкою, яку вона отримала ще в Москві, їй сказали, щоб вона передала її Татарському на його творчій зустрічі: “Далі діятимемо ми”.

Дівчині нібито придбали авіаквиток Пулково – Узбекистан, пообіцявши, що з Азії згодом її переправлять до України.

За словами Трепової, про бомбу вона не знала, здогадувалася лише, що це “щось погане”. Також росіянка наголосила на тому, що перебувала в безпосередній близькості від вибухівки й вважає, що її “підставили”.

Нагадаємо, що ввечері 2 квітня 2023 року в одному з кафе Санкт-Петербурга під час “творчого вечора” російського пропагандиста та колаборанта Владлена Татарського стався вибух. Останній загинув, крім того, щонайменше 16 людей отримали поранення.

Російський “воєнкор” виступав у закладі, який належить засновнику терористичної ПВК “Вагнера” Євгену Пригожину.

Пропагандистські ЗМІ зазначили, що вибух стався через те, що в кафе один з відвідувачів приніс вибухівку. Потужність вибухового пристрою становила понад 200 грамів тротилу.

Також російські медіа стверджували, що в організації вибуху запідозрили Трепову. Вона нібито подарувала Татарському статуетку, яка вибухнула. Дівчину затримали.

4 квітня Басманний райсуд Москви задовольнив клопотання слідства про арешт Дарії Трепової, повідомила пресслужба судів російської столиці в телеграмі.

Владлен Татарський це псевдонім Іллі Фоміна. Він народився в Макіївці Донецької області. До початку російсько-української війни декілька років провів у в’язниці Макіївки за грабіж, але 2014 року опинився на свободі після того, як тюрма потрапила під обстріл. Після цього приєднався до лав бойовиків.

З початку повномасштабного вторгнення набув популярності завдяки дописам про війну, у яких підтримував російську армію.

Раніше ZMINA повідомляла, що на початку лютого поточного року російському пропагандисту та неонацисту Ігорю Мангушеву, який виступав у клубі з нібито черепом українського бійця, прострелили голову.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter