Вбивцю 5-річного Кирила Тлявова засудили до чотирьох років позбавлення волі: прокуратура оскаржуватиме вирок

Дата: 25 Травня 2023
A+ A- Підписатися

25 травня, у четвер, Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд оголосив вирок у справі вбивства 5-річного Кирила Тлявова, яке сталося у 2019 році. Експоліцейський Іван Приходько отримав 4 роки ув’язнення. Суд врахував його строк перебування під вартою – 3,5 роки – як позбавлення волі, тож Приходько проведе у в’язниці шість місяців. Прокуратура оскаржуватиме вирок суду.

Про це повідомляють “Суспільне”, Офіс генерального прокурора та Державне бюро розслідувань.

Фото: УНІАН, В’ячеслав Ратинський

Також з Приходька на користь держави стягнуть понад 135 тисяч гривень. Також він має сплатити мільйон гривень моральної шкоди родичам загиблого хлопчика: батькам Кирила – 800 тисяч гривень, бабусі – 200 тисяч.

Іншого правоохоронця, Володимира Петровця, суд звільнив від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки. Ще двох фігурантів справи – Дмитра Кривошея та сина Володимира Петровця Станіслава, який на момент скоєння злочину був неповнолітнім, суд виправдав.

Засуджений Приходько у коментарі “Суспільному” заявив, що вважає вирок несправедливим, “бо відсидіти мають всі”.

Прокурор Максим Дергачов зазначив, сторона обвинувачення подаватиме апеляції на вироки й відстоюватиме свою початкову позицію.

“Наша позиція незмінна. В сукупності ми просили для Приходька 7 років позбавлення волі. Щодо Володимира Петровця і Кривошея – по шість років, щодо Петровця Станіслава – чотири роки зі звільненням від відбування покарання з випробуванням”, – заявив він.

Фото: Офіс генерального прокурора

Нагадаємо, що 31 травня 2019 року патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець в місті Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким. 

3 червня Кирило помер від отриманих поранень. Після цього голова поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади та просив керівництво Нацполіції скерувати його в зону проведення операції Об’єднаних сил. Голів поліції в Переяславі-Хмельницькому також відсторонили від посад, а патрульних, винних у смерті дитини, посадили до СІЗО на два місяці. 

Підозрювані не визнали своєї провини, відмовились свідчити у справі й проходити тест на алкоголь і сліди пороху. 1 липня Київський апеляційний суд залишив під вартою поліцейського Івана Приходька.  

Згодом підозри оголосили другу поліцейських Дмитру Кривошею, а також сину Володимира Петровця, 15-річному Станіславу. 

Судові засідання кілька разів переносили через карантин. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter