Убивство Кирила Тлявова: суд перенесли через ковід у підозрюваного

Дата: 15 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Суд у Переяславі-Хмельницькому переніс засідання в справі щодо вбивства п’ятирічного Кирила Тлявова, адже в підозрюваного Івана Приходька діагностували коронавірус. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Про хворобу Приходька стало відомо ще 11 грудня. Тоді його адвокат розповів, що чоловік захворів на коронавірус і його поклали до Переяславської центральної районної лікарні. Через це експоліцейський не зміг брати участь у засіданні навіть через відеоконференцзв’язок. Станом на 14 грудня в нього була в нормі температура та сатурація, від огляду лікаря без адвоката він відмовився.

Водночас бабуся вбитого хлопчика Олександра Тлявова вважає, що аналіз обвинуваченого підроблено.

“Його за чотири дні до судового засідання привезли до Переяслава вже з температурою. І його наш тимчасовий СІЗО не прийняв, а зразу вони викликати швидку, повезли його в лікарню і поклали тут. Чого його везли, чого його з київського СІЗО з температурою 38, як вони запевняють, привезли до Переяслава за чотири дні до судового засідання – сказав прокурор, що будемо з’ясовувати”, – сказала вона. 

З позицією бабусі погодився й прокурор, який подав клопотання на проведення ще одного тесту, щоб перевірити дійсність діагнозу. Однак суддя клопотання відхилив.

Відомо, що 16 грудня, коли суд має провести наступне засідання, спливає термін запобіжного заходу для Приходька. 

Нагадаємо, що в травні минулого року вже колишні патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець у місті Переяславі-Хмельницькому випивали алкоголь під час відпочинку, а згодом вирішили постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках. Під час стрільби один з правоохоронців поцілив у п’ятирічного Кирила, влучивши йому в голову. Дитину відразу ж відправили до лікарні, де прооперували, але її стан залишався вкрай тяжким, а тому невдовзі хлопчик помер від отриманих поранень

Лише за останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, зґвалтування в травні поточного року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик. 

На думку 40% українців, причиною злочинності серед силовиків є почуття безкарності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter