“Ваше місце в кутку”: на Миколаївщині депутат відібрав у журналістки диктофон посеред засідання

Дата: 23 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Правоохоронці в місті Южноукраїнську розпочали досудове розслідування за фактом перешкоджання діяльності журналіста проти депутата міськради Анатолія Толкача, який відібрав диктофон у співробітниці місцевого медіа. 

Про це повідомляє ІМІ.

Міськрада Южноукраїнська

Інцидент між журналісткою Галиною Назаровою та депутатом стався на засіданні комісії Южноукраїнської міськради з питань житлово-комунального господарства. Жінка сиділа позаду депутата і, як розповіла експертам ІМІ, задля своєї зручності поклала диктофон неподалік себе – на стіл біля депутата. Проте за деякий час Толкач заявив, що він не давав дозволу його записувати, а потім узагалі поклав диктофон до кишені. 

“Я попросила віддати його, попросила перекласти, щоб він, може, подалі лежав, щоб не заважав. Він відмовився. Всі в один голос, і посадовці, і депутати, казали, щоб він віддав диктофон. Але він відмовився”, – розповіла журналістка. 

У відповідь на такі дії депутата Назарова, яка пояснила, що має право записувати публічні засідання комісії, увімкнула диктофон на своєму мобільному телефоні, але депутат жбурнув його на підлогу. 

“Нам він кричав, що “ваше місце в кутку, ставайте в куток і звідти пишіть”. Такого ще не було в міській раді”, – додає вона. 

Депутат міськради Анатолій Толкач

Після цього засідання комісії призупинили, а на місце інциденту приїхала поліція, яка внесла дані про правопорушення до ЄРДР. Тепер депутату загрожує штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що нещодавно у Верховній Раді депутат від президентської партії “Слуга народу” Микола Тищенко відмовився спілкуватися з журналісткою “Радіо Свобода”. Парламентар не зміг відповісти на запитання медіа щодо новопризначених ним же міністрів, а згодом запропонував журналістці “попити водички”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter