Вагнерівці завербували колишнього командира військової частини, який збирав для них дані з Житомирщини

Дата: 23 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, повідомили місцевому мешканцю на Житомирщині, якого слідчі називають російським агентом. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Есбівці кажуть, що викритий на початку 90-х пішов у відставку з посади командира однієї з військових частин, а у липні минулого року розвідувальний підрозділ російської військової групи “Вагнер” залучив його до негласної співпраці.

Під позивним “Снаров” він збирав дані про переміщення підрозділів ЗСУ, цікавився персональними даними чинного командного складу українських військ в регіоні та фіксував координати системи відеоспостереження, що поблизу будівель держвлади та правоохоронців.

Чоловік скидав росіянам фотографії карт з відмітками у телеграм.

 
 

У Офісі генерального прокурора вказують, що особливу активність підозрюваний проявив торік протягом вересня–жовтня.

Отримані дані вагнерівці збирались використати для підготовки диверсій у Житомирі, кажуть слідчі. 

Суд вже відправив підозрюваного під варту. Якщо його визнає винним суд, то він може отримати позбавлення волі на 15 років або довічне з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни СБУ викрила понад 600 людей, яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами.

Торік під час спроби перетину кордону затримали колишнього співробітника МВС, який готувався передати росіянам через посольство РФ у Будапешті засекречену інформацію про керівництво та кадрових співробітників силових відомств України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter