У військкоматі Львівщини кажуть, що ніхто не скаржився на “облави на призовників”

Дата: 07 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

У львівському обласному військкоматі запевняють, що жодних скарг на перевірку документів та видачу повісток призовникам у Львові не надходило.

Про це повідомляє ВВС Україна

Зокрема, повідомляється, що 3 листопада патрульна поліція Львова провела операцію “Емігрант”, у рамках якої “виявила 12 призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу”.

Їм вручили повістки про виклик на районні призовні комісії.

“При цьому ніхто ніким не затримувався і не супроводжувався. Після отримання повістки ухильники поверталися далі відпочивати”, — розповів обласний військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко під час брифінгу.

“Жодних законодавчих актів представниками районних військових комісаріатів порушено не було. Жодної скарги від оповіщених осіб нікуди не надходило”, — заявив він.

Окрім цього, Олександр Тищенко повідомив, що з Львівщини вже відправлено на службу до армії 60% від запланованої кількості призовників. Залишилось відправити ще близько 300 людей. 

Як відомо, напередодні очевидці повідомляли про перевірки документів у ресторанах та розважальних закладах Львова, зокрема у проїзді Крива Липа

Раніше Центр інформації про права людини повідомив про поліцейський рейд нічного клубу “Jugendhub” у ніч проти 28 жовтня.

Поліція затримала 17 осібу яких вилучили наркотичні засоби. 11 неповнолітніх передали батькам та склали адміністративні протоколи за злісне невиконання батьківських обов’язків за ст. 184 КУпАП.  Нацполіція зізналась, що доправила до військкомату 32 чоловіки, які, за їх твердженням “ухиляються від призову на строкову службу”. 

Очевидці та представники закладу зауважують, що до відвідувачів застосовували надмірну силу — їх били, обшукували та забирали особисті речі. При цьому силовики  не пред’явили жодних документів. 

Напередодні представники юридичної компанії “Міллер” заявили, що до затриманих під час облави у Jugendhub не пускають адвоката та родичів. У компанії вказали на низку правопорушень з боку правоохоронців під час нічного рейду. 

Такі дії влади викликали критику у багатьох користувачів соцмереж.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter