В Умерова вилучили телефон і не пускають адвоката

Дата: 19 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Донька заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова Айше розповіла про умови утримання батька в стаціонарі психіатричної лікарні в Сімферополі.

“На сьогоднішній день за розпорядженням слідчого побачення нам заборонені (чи буде так надалі – сказали що завтра вирішать це питання), поки ж дозволені тільки передачі їжі два рази на день… Телефон вилучили лікарі. Зв’язку з ним ніякого немає, тому дуже сподіваюся питання із побаченнями вирішать позитивно”, – написала вона на сторінці в Facebook..

Вона також зауважила, що батькові не можна мати при собі ліки.

“І що найстрашніше – його ліки: заборонили мати при собі, все у медсестри на першому поверсі, і, більш того, сказали що тепер їх лікарі вирішать, що він може приймати, а що ні. А при його захворюваннях він протягом багатьох років регулярно приймає кілька препаратів і без них він ніяк – хвороба Паркінсона III ступеня, гіпертонія, цукровий діабет”, – написала Айше.

Також вона повідомила, що в палату нічого не можна заносити, все зберігається у санітарів.

Тим часом захисник Ільмі Умерова Едем Смедляєв повідомив, що йому не дозволили зустрітися з його підзахисним.

“Сьогодні спробував зустрітися зі своїм підзахисним Ільмі Умеровим, однак доблесні працівники психіатричної лікарні не пустили, чим грубо порушили права Ільмі Умерова”, – повідомив адвокат на своїй сторінці у мережі Facebook.

12 травня ФСБ порушила проти Ільмі Умерова кримінальну справу за ст.280.1. У спецслужбі розцінили виступ Умерова в ефірі ATR як заклик до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Сам Умеров заявляв, що його слова в програмі неправильно переклали.

21 липня райсуд Сімферополя відмовив йому у задоволенні скарги на постанову про порушення проти нього кримінальної справи.

11 серпня Умерову стало зле в суді. Його забрала швидка. Але це не завадило Київському райсуду Сімферополя відправити чоловіка на психіатричну експертизу. Умеров оголосив про намір оскаржити це рішення суду.

18 серпня його помістили в дев’яте відділення стаціонарної судово-психіатричної експертизи для осіб, які не перебувають під вартою. 

Його адвокат Микола Полозов заявляв, що “при поточному стані здоров’я Умерова переміщення небезпечне для його життя”. 

Таке поміщення в заклад він назвав незаконним, бо ще не минула апеляція у його справі.

Як повідомлялось раніше, 26 квітня “Верховний суд Криму” заборонив діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter