В Україні збільшиться вибір іноземних ліків – МОЗ

Дата: 06 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Строки для реєстрації іноземних ліків в Україні відтепер скорочуються із кількох років до кількох діб.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) на своїй сторінці у мережі Facebook.

“Це дозволить збільшити асортимент ліків, яких в Україні зареєстровано близько 10 тисяч”, – ідеться у заяві. 

“Виробники не хотіли реєструвати в Україні ліки через складність процесу та корупційну складову. Тому пацієнти були обмеженими у виборі ліків”, – кажуть у міністерстві.

Із 1 січня в Україні почала діяти постанова уряду про “референтні” ціни на деякі ліки, що означає, що ціни на них встановлюватимуть залежно від середньої ціни на них у 5 країнах Східної Європи: Польщі, Словаччині, Угорщині, Латвії і Чехії.

Ідеться про препарати для лікування при серцево-судинних хворобах, бронхіальній астмі та цукровому діабеті. Вартість таких ліків частково чи повністю буде відшкодовувати держава. Відповідний наказ опублікував у п’ятницю Мін’юст. За ним ліки, зареєстровані у США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді та ЄС, можуть бути зареєстровані в Україні за 17 днів.

Раніше Омбудсман нарікала, що діти, які страждають на невиліковні генетичні рідкісні захворювання такі, як фенілкетанурія, муковісцидоз, мукополісахаридоз, бульозний епідермоліз, хронічний (дитячий) гранулематоз, хвороба Гоше, практично позбавлені можливості своєчасно отримувати необхідну медичну допомогу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter