В Україні запустили кампанію проти сексуального насильства в зоні АТО

Дата: 12 Січня 2018
A+ A- Підписатися

Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) запустило другу хвилю кампанії проти сексуального та ґендерного насильства в зоні АТО Invisible Campaign.

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

Завданням другої хвилі цієї кампанії є не лише висвітлити проблему, а й запропонувати один із шляхів її вирішення – номер гарячої лінії для жертв насилля, йдеться в повідомленні. “Для цього було створено символічний образ людини-невидимки, що уособлює непомітність і жертв, і проблеми загалом”, – зазначають автори кампанії.

“Проблема ґендерного та сексуального насилля, як і раніше, замовчується в суспільстві, а звідси й незнання жертв такого насилля, куди звертатися за допомогою. Саме тому друга хвиля нашої кампанії спрямована закликати людей, що стали жертвами насилля, не залишатися наодинці зі своєю проблемою, а звертатися на гарячу лінію, де їх вислухають і нададуть допомогу”, ‒ зазначила радниця з питань захисту UNHCR Асель Ормонова.

Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації підтримується ГО “Ла Страда-Україна”. Її співробітники надають інформаційну та психологічну допомогу, а також юридичні поради.

Номер гарячої лінії: 116 123

Агентство ООН у справах біженців – міжнародна організація, робота якої спрямована на порятунок життів, захист прав і створення кращого майбутнього для біженців, вимушених переселенців, а також осіб без громадянства. Агентство працює в Україні з 1994 року з метою захисту прав біженців, осіб, які шукають притулку, та осіб без громадянства. Від початку конфлікту в Україні у 2014 році Агентство опікується захистом прав внутрішньо переміщених осіб.

Раніше повідомлялося, що кожна третя жінка і кожен четвертий чоловік, які були в полоні в зоні конфлікту на Донбасі, постраждали або стали свідками сексуального насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter